onsdag 16 september 2009

Jägermeister och Brandlarm


Min vän "George med liemannen bakom axeln" skriver i sin blogg om mig och han har blivit en god vän som vaktar mig lika noga som min fru Anita gör. Jag har för det mesta ett gott humör, det är lite tufft att vara "som vanligt" när det gör ont i bröstet. Det gör gott i hjärtat att ha en vän som George som bryr sig mer än vad jag förtjänar.
Han är full av energi och jag känner mig som ett dåligt laddat batteri som helst lägger mig i soffan för att laddas upp för kvällens TV-program. Är det för dåligt med TV-program surfar jag till SVT Play och kollar om jag missat något avsnitt i någon serie.
Länken till Georges blogg hittar du till vänster i bloggfönstret.

Det var bröllop i lördags och jag är brudgummens pappa, detsamma som far på redig skånska. Naturligtvis kunde jag inte hålla ben eller armar i styr utan skulle dansa lite vilt och snurra runt med mig själv och den flicka eller dam som vågade ta min hand och bogseras upp på dansgolvet.
Jag knäckte mig själv, lungorna orkade inte hålla syretillförseln uppe i den nivå som krävdes och jag fick vika ihop mig och sätta mig. Lutande mot bordet flåsade jag som ett bättre express-lokomotiv tills jag fått ner farten och kunde förstå att ibland kan det vara rätt vettigt att lugna ner sig, det enda alternativet härefter.

Sedan dess har jag så j**la ont i bröstet och efter ett telefonsamtal idag skall jag dubbla min dos av små piller som skall lindra smärtan. Så får jag se hur det går med det.

För en tid sedan fick jag en flaska Jägermeister av en god vän, HH. Jag tog de sista dropparna ur den till den middag jag just ätit. Inte vet jag allt som finns i Jägermeistern, men den lättar på trycket. Det kan vara en placebo-effekt, det bryr jag mig inte om, den dämpar ju det onda. En annan god vän sedan 53 år tillbaka, BL, har gett mig en rejäl flaska Jägermeister också så jag kommer att vara lycklig ett bra tag till.
När vi satt och åt slirade mina ögon till baksidan av flaskan där det står:

Jägermeister kan også nydes i mange spændende drinks,
prøv f.eks. den klassiske Brandbil med rød sodavand.
Röd sodavand? Nu blir nästa uppgift att resa till Danmark och köpa "Rød sodavand".
I mitt företag har vi tillverkat över 2000 vattentankar till brandbilar under mer än 30 år.
Kan en drink passa mig bättre än en "Brandbil"?

För många år sedan åkte vi till Malta med Dansk Folkeferie. Resebyrån arrangerade en festkväll på hotellet och där serverades drinkar. Dansken före mig i kön ville ha drinken "En Grön Volvo".
I alla år som gott har jag svurit över mig själv för att jag inte frågade hur man blandar till den. Kombinationen "En Grön Volvo" och en "Brandbil" är ju minst sagt färgrik. Får jag tag i "En Grön Volvo"-receptet blir nästa uppgift att hitta drinken "Blåljus".
Jag menar att trycker man i sig de tre så kommer man att låta som ett brandlarm och sluta som en sirén. En sådan där amerikansk som går ner i varv på slutet.
Då behövs det ingen Jägermeister förrän dagen efter.

Jag har Georges blogg i skärmfönstret bredvid, han skriver med en känsla och engagemang som lyser lika starkt som hans framträdande i "Himlen kan vänta". Karlen sprutar ju energi.
Jag ligger i soffan och trivs så himla bra med det, steget från levebrödsföretagare till soffliggare är inte smärtsamt förrän man försöker komma ur soffan.

Min "ventil" är att raljera lite, om skrivandet betraktas som konst vill jag återge vad Tommy Berggren sade i programmet "Här Är Ditt Liv", det första avsnittet med Mikael Persbrandt.
Han sade: "Konst utan sorg går inte".
Jag tror att vi som klarar av att hantera vår situation kan skoja, skämta och prata om det just därför att det finns en stor sorg i det som man måste ta sig genom.

Livet kan berikas även om det i andras ögon kan tyckas vara ett helvete.
För det mesta försöker jag att känna mig som ett brandlarm.
(Jo, det är så... jag har snott uttrycket från en Beck-film).

Slutligen det här med bröllopet. Bilderna finns på http://hmbg.net/web/pom/ och jag tycker om nr "POM312 Stolt". När nästa bröllop blir av vet jag inte, men jag kommer inte att dansa annat än slow dance så man får krama sin partner ordentligt.
De e ändå gött!

Emaila, klicka här...
.

7 kommentarer:

 1. Brandbil = jäger och hallonsoda. Kan rekomenderas, mycket gott, en förträfflig kombination.

  SvaraRadera
 2. Jag läste Georges blogg och han rekommenderar alla sina läsare att gå in och muntra upp dig.. så här är jag.. tyvärr kan jag inga roliga historier.. men en kommentar uppskattas alltid i bloggvärlden så har bidrar jag med en sådan.. en kommentar alltså...

  Jag har ett motto.. och det har jag haft sen jag blev sjuk.. och jag ger dig detta motto.. använd det väl.. och jag hoppas att det har sina poänger.. när du känner dig lite nere...

  Mottot: Jävla knöl.. jävla sjukdom.. jävlar anamma...

  Kram i massor
  Pys

  Ps. Ge de där knöljävlarna en vräkningsorder.. för det har jag gjort med mina...

  SvaraRadera
 3. Hittar inte grön volvo, men här är receptet på en grön Polo:

  2 cl vodka
  2 cl bananlikør
  4 cl grøn pisang ambon eller efter behag
  Sprite / 7 Up

  Ingredienserne blandes og drinken serveres.

  Jag halkade in på din blogg via min vän George Schottls blogg och jag tycker att den är både tänkvärd, välformulerad och underhållande på ett underfundigt sätt.
  Det bästa hade naturligtvis varit att jag kunnat läsa den utan att du hade varit sjuk, men ändå haft ett behov av att skriva dina fantastiska texter.
  Så det minsta jag kan göra i gengäld, är att bjuda på ett bilrelaterat drinkrecept :)

  Hälsningar
  Kajsa Hedberg

  SvaraRadera
 4. Även jag halkade in här från Georges sida (som jag för första gången var inne på idag). Jag har varken drinkrecept eller roligheter på lager just nu men jag lovar att återkomma när de dyker upp i min hjärna. Tills dess vill jag tacka för tänkvärda ord.

  Jag önskar dig allt gott!

  // Kim

  SvaraRadera
 5. Tack för alla kommentarer och det stora bilintresset ;-)
  Det är som Pys säger, en kommentar får alltid mig att pysa och mysa till litegranna...

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag har aldrig hört talas om en grön volvo drink, däremot finns det en drink som heter Volvo som jag stött på mer än en gång i England där jag bor, kanske är den gröna volvon en variant av denna med något grönt - så klart! - i?

  Ingredients for a Volvo:
  Cointreau
  Grand Marnier
  Vodka
  Cognac
  Apricot Brandy

  Quantities for one drink:
  1 Cl Cointreau
  1 Cl Grand Marnier
  1 Cl Vodka
  1 Cl Cognac
  1 Cl Apricot Brandy

  Blending Instructions:
  Mix in the order mentioned
  You can use what ever kind of cognac, and vodka you prefer

  Hälsningar,

  Tess

  SvaraRadera
 7. Hejsan Hans! Kommer från George, och vill gärna ge dig en hälsning. Min egen cancer är också obotlig, så jag vet vad du går igenom. Det finns inga uppmuntrande ord anser jag, det är sanningen man måste lära sig att hantera. Jag gick från min läkare med "en påse med tid" tid, och ur den tar jag en dag i taget. Varje dag blir vad jag gör den till, och jag lever "här och nu". Jag bloggar precis som du på http;//www.metrobloggen.se/tokbo välkommen!
  Hälsningar söndagsflickan

  SvaraRadera