fredag 19 juni 2009

Midsommar.


Det är en kall början på den sommar jag och vi väntat på. Nu är det midsommarveckan, den tid som ljusnat skiftar till en tid som på nytt mörknar och det har inte ens hunnit bli riktigt varmt. Klimatförändringen verkar ge varma vintrar och kalla somrar. Efter att ha firat och huttrat oss genom helgen skall vi ge oss iväg på en tur med Hurtigruten i norra Norge. Vi flyger till Tromsø, åker med "Nordlys" till Kirkenes ToR och flyger tillbaka hem från Tromsø.
Vi kommer också att besöka Nordkap, den ursprungliga idéen till att resa till den avlägsna nord. Detta skall bli kul, jag hoppas det blir klart väder så vi till hundra procent kan uppleva midnattssolen. Vi kommer att segla förbi den på "gamla" midsommarafton.

Den 16 juni var vi och lyssnade på information om ESS, där fick vi se en video
video http://tinyurl.com/lspvej, några minuters flygfärd genom framtiden. Det kommar att ta tio år att bygga upp den anläggningen och den kommer att förändra mycket här i Lund. Det talas om spårvagnar och redan nu diskuteras förändring av trafikströmningen i centrala Lund.

Dörren till trädgården är öppen, markisen skuggar solen så blommorna inte får för mycket stryk. Fåglarna bevakar sina revir, det är väl det de gör när de kvittrar? Biologi är ett ämne jag lyckades försumma och misslyckades att lära när jag var i skolåldern. Nu tycker jag det är synd att inte kunna veta vilken familj av fåglar det är jag hör.
Kråkorna kan jag urskilja, koltrastarna också (tror jag), sedan är det en total förvirring. Jo, duvor också, förstås. Ett par duvor har funnit sin plats på planket framför vårt vardagsrum. De senaste kvällarna har de exponerat sitt kärleksliv inför våra uppspärrade ögon, de bär sig helt ogenerat åt. Vi kommer att få se duvor här i många år till, den föresatsen verkar de ha bestämt sig för.
Se foton här...
Själv sitter Anita och jag i soffan som två betydligt beskedligare duvor i soffan.
Idag, midsommarafton, skall vi flyga ut till kusten och fira eftermiddag och kväll tillsammans med kusiner och deras vänner.
Det skall bli trevligt och jag hoppas det skall bli lika trevligt att vakna upp imorgon, lördag.

To be continued, ;-).Kom ihåg: Don't give up. Don't lose hope. Don't sell out.
.
Emaila, klicka här...
.

1 kommentar:

  1. Absolut bästa one-linern på länge: Don't give up. Don't lose hope. Don't sell out.

    Den är ju perfekt!!
    George

    SvaraRadera