torsdag 9 april 2009

Skärtorsdag 2009.


Påskkärringarna har synts springande längs trottoarerna nere på Kaprifolievägen. Hit har de inte hunnit än, det är inte så många småtöser härute som drar runt mellan husen.
Idag gjorde jag ett besök på min gamla arbetsplast och hade med mig en påse godis (var påskgubbe själv). Nu fanns det redan godis på lunchbordet, men med den extra påsen idag räcker sötsakerna till någon eller några dagar efter påsk.
Väl hemma tittade jag på deklarationsblanketten och gjorde den färdig, betalade lite räkningar och sedan satte jag mig i soffan framför TV'n. Klickade igång TV'n och hamnade i reprisen på måndagens "Fråga doktorn". Två föredragshållare blev intervjuade och tillfrågades om skillnaden mellan självförtroende och självkänsla.
Något jag själv ibland undrat över och inte kunnat definiera. Svaret var att
"Självförtroende är att göra" och
"Självkänsla är att vara".
Samtalet fortsatte och det handlade om vad som händer oss människor i livet och hur vi hanterar de problem och svårigheter som kan hända och händer många av oss. Då fick jag lära mig att det är inte alltid frågan om vad som händer oss, utan det är frågan om hur vi hanterar det. Något som jag kanske inte tänker på så mycket själv i dessa dagar, det är upp till andra att bedöma hur jag hanterar mitt.

Sedan satt jag där, i soffan, trött som... och jag bara somnande till, sittande. Jag var ensam i huset, men när ensamheten bröts fick jag rycka upp mig.
Vi har länge talat om att skaffa några stolar typ "Baden-Baden" att ha i trädgården, surfat runt och tittat på olika alternativ. Jag har varit intresserad av den amerikanska breda och lutande stolen som vi såg när vi var i USA. Se de vita stolarna.
På Lusthuset i Staffanstorp hamnade vi när Anita fått ut mig i bilen. Där är det mycket att välja på, vi valde en däcksstol, lagom stor, lagom tung, lagom i allting och så lagom att vi fick in två kartonger i bilen. När jag öppnade kartongerna var de till min överraskning helt sammansatta och det var bara att fälla upp dem. Hur tjusigt som helst. Så det blev inga amerikastolar, vi valde en lättare typ så vi slipper knäcka rygg när stolarna skall flyttas. Bruna stolar med grön sittdyna.
Nu gäller det bara att välja ut var de skall stå i trädgården som man slipper släpa runt dem alltför mycket. Jaha, det är dags för skärtorsdagskvällsmat. Då det är en helg som inleds firas den med lite starkt, och beviset på det kan du åse här.
Lite bilder från bordet. Gott.
Hur har du haft det?

.

3 kommentarer:

  1. Mmmmm, härliga bilder och sillen låg så vacker i de vackrast "sillaskålarna" jag har sett!

    SvaraRadera
  2. Skulle ju varit nere och njutit maten tillsammans med er. Lena

    SvaraRadera